DROP-OFF

BEHEER VAN KORTPARKEREN

HANDELSZONES, DROP-OFF, STATIONS …

De Statos minuut stop terminal heeft als enige doel te voorkomen dat voertuigen voor een beperkte tijd parkeerplaatsen monopoliseren. Zo laten ze hun plaats over aan andere gebruikers die in het stadscentrum willen parkeren.

Bovendien bespaart de minuutstopterminal tijd omdat de parkeerschijf niet langer nodig is, de terminal alleen telt de resterende parkeertijd en toont deze aan de chauffeur.

EEN EFFECTIEVE OPLOSSING OM PARKEREN IN HET STADSCENTRUM TE STROOMLIJNEN

Om het verkeer rond plaatsen met een hoge concentratie aan auto’s te beperken, worden zogenaamde stop-minute terminalsingericht. De betreffende plaatsen zijn dus gereserveerd voor zeer kort parkeren, dat afhankelijk van het model van 3 tot 30 minuten kan gaan. Ze bevinden zich in de buurt van treinstations, winkelgebieden, luchthavens, enz., Zo dicht mogelijk

bij plaatsen met een hoge concentratie van mensen. Hierdoor kunnen de auto’s relatief kort parkeren om ruimte te maken voor andere auto’s die zo dicht mogelijk bij de gewenste gebieden willen parkeren.

Stop-minute terminals zijn elektronische apparaten die de aankomst van een voertuig kunnen detecteren. Zodra het klaar is, start een counterer, die de resterende parkeertijd aangeeft. Een laadpaal kan 1 tot 2 parkeerplaatsen beheren, afhankelijk van of het een enkel- of dubbelzijdig model is.

De terminals leggen gegevens met betrekking tot elk voertuig in realtime vast. Deze informatie wordt rechtstreeks naar de beheerders verzonden. Als de tijdslimiet wordt overschreden, worden de agenten gewaarschuwd om de eigenaar van het voertuig te beboeten. Deze parkeerovertreding resulteert in een zogenaamde 4e klas bekeuring.

EEN TERMINAL MET VERSCHILLENDE VOORDELEN

Vanuit ecologisch oogpunt maakt deze oplossing het mogelijk om het aantal voertuigen dat op zoek is naar een vrije plaats aanzienlijk te verminderen. Inderdaad, de minuutstopterminal is een eeuwigdurend rotatiesysteem dat zowel geluid als vervuiling vermindert.

Een ander voordeel van deze terminal is dat het nutteloos wordt om de parkeerschijf op de voorruit te presenteren. Inderdaad, omdat de terminal automatisch de resterende tijd activeert, identiek voor alle gebruikers, is het niet langer nodig om deze schijf te gebruiken. Dit bespaart tijd: u parkeert zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het zoeken naar de schijf of het betalen aan de tijdstempel.